

Karkade...Flor de Jamaica...Bissap...
jsou jen některé z názvů velmi populárního nápoje zejména v Mexiku, Jamajce, Egyptě a dalších státech Latinské Ameriky a západní a severní Afriky, ale dnes již také Itálii, Francii a dalších. V Senegalu je považován dokonce za národní nápoj.
Základem tohoto nápoje je infuze z květů ibišku, v našem případě pocházejícího z Jamaiky, na kterém jsme sestavili vlastní recepturu a podle země původu ibišku jej i nazvali.
Pro zachování kyselkavé chuti ibišku jsme to moc nepřeháněli s doslazováním. Díky tomu si naši Jamaiku vychutnají milovníci kyselejších chutí a zároveň zůstává prostor pro fantazii těch co mají radši nápoje sladší. Dosladit si podle libosti lze nejen cukrem nebo sirupem, ale třeba i medem. Při experimentování s míchanými nápoji se také nemusíte bát použít sladké sirupy aniž by výsledek byl sladký jak cumel.
Výslednou chuť Jamaiky jsme ještě doplnili o nádech přírodního aroma máty, což tomuto nápoji dodává na svězesti.
Jamaika
- zahání žízeň
- dá se podávat jak vychlazená, tak ohřátá, v létě osvěží, v zimě zahřeje
- dá se jak přisladit, tak i zakápnout třeba citronem
- v míchání s ostatními nápoji se fantazii meze nekladou, jen se musí počítat s výraznou chutí Jamaiky, kterou jen tak něco nepřebije
- chuť se dá doladit také třeba zázvorem, hřebíčkem či muškátovým oříškem
Nutriční hodnoty/100g | |
Energetická hodnota | 97Kj/23Kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 5,7 g |
z toho cukry | 5,7 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.